Bild
Neste artikkel
Yamahas prototype MOTOROiD.

Yamaha bygger flere roboter

Nyheter

Motormessen i Tokyo nærmer seg, og vi kan vente oss flere spektakulære prototyper og konsepter – blant annet Yamahas to nyeste roboter.

Yamaha har tidligere introdusert oss for Motobot, roboten som skal lære å kjøre en YZF-R1M i over 200 km/t på banen og utfordre selveste Valentino Rossi om beste rundetid. På Tokyo Motor Show i slutten av oktober vil vi få møte versjon to av Motobot.

Yamaha mener at hensikten med Motobot er å utvikle smarte robotsystemer som kan håndtere en motorsykkel uten å påvirke selve motorsykkelens konstruksjon nevneverdig. Et mulig område for erfaringene fra prototypen er nye elektroniske førerhjelpemidler.

MOTOROiD er en nykommer i Yamahas robotfamilie. Prototypen skal prøve å skape en motorsykkelopplevelse som ved hjelp av kunstig intelligens skal gi føreren en følelse av merverdi. Den el-drevne prototypen kan kjenne igjen føreren og tilpasse seg både fysisk og elektronisk etter personen.

I tillegg til disse to robotsøsknene lover Yamaha å vise tre andre verdensnyheter på messen. Blant annet kan vi sikkert vente oss flere varianter av den hellende trehjulingen (LMW), et kjøretøy som Yamaha tidligere har vist at de jobber med.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.