Bild
Neste artikkel

WSBK: Ingen V4-racing for Ducati før 2019

Nyheter

Ducati har nå bekreftet at de ikke planlegger å konkurrere med sin nye V4-superbike i World SBK før i 2019 – ett år etter at den lanseres.

Under racet på Laguna Seca benyttet Ducatis daglige leder Claudio Domenicali anledningen ikke bare til å vise nye Final Edition av Panigale, men også å snakke om den nye V4-maskinen. Han gjorde det blant annet klart at de ikke kommer til å konkurrere med den neste år. 

– Vår fremtid innen superbikes blir med en V4-motor derivert fra MotoGP, forteller Domenicali. – Den skal introduseres på EICMA i år. Som vanlig hos Ducati vil vi bruke ett år på å utvikle den nye modellen før vi konkurrerer. I 2018 skal vi fortsatt benytte Panigale R, og så konkurrerer vi med V4-en fra 2019. 

Dette er en strategi Ducati blant annet benyttet for Panigale, og basert på tidligere opplegg skal Ducati delta med et knippe V4-maskiner i Superstock 1000 allerede neste år som en del av utviklingen, men for Superbike-VMs del må vi altså vente til 2019. 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.