Bild
Neste artikkel

Video: KTM viser elektrisk på sitt beste

Nyheter

Jo visst er det miljøvennlig, men med en elektrisk motorsykkel kan du også herje lydløst i terrenget. Her er KTMs nyeste Freeride E-XC.

KTM har lansert den andre generasjonen av sin elektriske modell E-XC. Til 2018 får modellen økt batterikapasitet til 3,9 kWh, samt et system for å gjenvinne energi i Economy-nivået.

Den stillegående skogsmaskinen har 42 Newtonmeter i maksimalt moment, og kan kjøres med A1-førerkort. Makseffekten er økt til 18kW istedenfor forgjengerens 16. Freeride E-XC veier forholdsvis sparsommelige 111 kilo ifølge produsenten.

Og for den som lurer, kan Freeride E-XC senkes helt under vann uten risiko for å få støt. El-systemet skal være helt lukket.

Den lovede kjøretiden på en lading er opp til 1,5 time, og muligheten for å bytte til en annen ferdigladet batteripakke er igjen fra forrige generasjon.

Tre ulike kjørenivåer (1 Economy, 2 Enduro og 3 Cross) kan velges mellom, avhengig av type kjøring og hvor langt du vil at batteriet skal rekke.

E-XC krever svært lite vedlikehold. KTM anbefaler egentlig bare oljeskift i smøringen mellom el-motor og fordrev etter 50 timer, i tillegg til bytte av slitedeler som drivpakke, dekk og bremsekomponenter.

Rammen er stort sett den samme, men styrehodet er blitt lengre for å øke stabiliteten. Styrekronene er nye i 2018, gaffelen heter nå WP Xplor 43, og bak sitter det en ny WP PDS Xplor-demper. Styret fra Neken er nytt og bredere, og det har fått nye håndtak. Også plast og grafikk har fått en overhaling til 2018.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.