Bild
Neste artikkel

Utslippsfri framtid?

Video

Paddockanlegget som var tenkt brukt i den nye MotoE serien ble fullstendig ødelagt av brann sist onsdag. Brannen ødela 18 Energica Ego racere og alt utstyr som skulle brukes til driften av dem.

Brannårsaken er fremdeles ikke endelig fastslått, men representanter for MotoE sier de tror brannen skyldes en kortslutning i en av laderne som brukes til racerne. Kortslutningen gjorde at det tok fyr i et høykapasitets batteri som brukes i tilknytning til laderen og brannen spredde seg raskt derfra. Ingen av laderne var i bruk og syklene var heller ikke tilkoplet.

Batteritypen det er snakk om er litium-ion batterier som også brukes i en mengde andre applikasjoner. Elektrolytten er aceton og den er ekstremt brannfarlig. Energica Ego bruker samme type batteri, noe som sannsynligvis bidro til at brannen ble så kraftig som den ble. Talsmenn for MotoE sier at det første løpet, som skulle gått på Jerez i tilknytning til MotoGP, må kanselleres og detaljene for hvordan serien kjøres videre er ikke klarlagt.

Det ble til alt hell ikke andre skader på Jerez og Spanias Grand Prix i mai kan kjøres som planlagt.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.