Bild
Neste artikkel

Triumph Speed Twin

Nyheter

Det kommer enda en ny motorsykkel fra Triumph-fabrikken. De lanserer nå en modell basert på den velprøvde Bonneville 1200-motoren.

En ny modell fra Triumph har sett dagens lys. Speed Twin 1200 bygger på et konsept som de allerede har i Street Twin. En enkel og ren design med en momentsterk motor, og med linjer som tar deg tilbake til 80-tallet. Navnet Speed Twin stammer fra en av fabrikkens modeller fra 1938, men navnet er det eneste som er felles for disse to. 

Speed Twin bygger på Bonneville HP-motoren med Thruxton-modellens mapping, og gir da en effekt på 97 hester som leveres ved 6 750 rpm. Maks dreiemoment på 112 Newtonmeter får du ved 4 950 rpm. Motoren har som tidligere en slip-assist-clutch som gjør hverdagen på sykkelen lettere, da den gjør clutchen lett å håndtere. Sykkelens oppreiste kjørestilling bærer bud om en førervennlig motorsykkel som passer for både nybegynnere og mer erfarne. 

Triumph oppgir at Speed Twin er 10 kilo lettere enn Thruxton-modellen, og den er kittet med doble skiver som klyper rundt en Brembo-kaliper. Selvfølgelig er det ABS på sykkelen, og den har traction control som kan kobles ut. Du får tre ulike kjørenivåer, Road, Sport og Rain, til disposisjon, der Rain-nivået sender ut kreftene på en mykere måte. Den har to instrumentpaneler med speedometer og turteller i LCD-display som også viser diverse informasjon i en stilren pakke.

Som flere av sine søsken i modellprogrammet fra Triumph kommer også Speed Twin med LED-belysning med DRL-funksjon (DaytimeRunningLight). Og som de andre syklene fra Hinckley-fabrikken har også denne modellen et stort utvalg av tilbehør.

Dette er en motorsykkel som vil bli prøvekjørt av redaksjonen i tiden fremover. og i januar kommer en direkterapport fra presselanseringen til Triumph.

 

Kommentarer

#1
2018-12-06 09:44

Noen motorsykler gir mer leamus i forhuden enn andre, og dette er en slik sykkel.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.