Stinius Viking tok 4. og 6. plass i SM

I tillegg til NM kjører unge Stinius også utvalgte løp i Sverige for å få mer kjøretrening og erfaring. Denne helgen var det duket for andre runde av det åpne svenske mesterskapet på Sviestad – en bane Stinius ifølge pressemeldingen fra teamet kun har litt erfaring med fra tidligere, og da i 125cc-klassen.

Under fredagens fritrening var målet å sette seg inn i banen og prøve å finne et passende oppsett på motorsykkelen. Etter å ha kvalifisert seg til 6. startspor var Stinius optimistisk foran lørdagens race. Han kjørte inn til en 6. plass, noe han var greit fornøyd med, men følte han hadde mer inne foran søndagens løp.

I går kvalifiserte han seg til 4. startspor etter å ha forbedret rundetiden med seks tideler. I racet ble det omstart etter at det ble rødflagget etter fire runder. Stinius kjørte et veldig godt løp og senket rundetiden med fire tideler før han til slutt kjørte i mål som fjerdemann.

– Jeg er veldig godt fornøyd med utviklingen vi har hatt i helgen. Teamet har jobbet hardt med sykkelen, og vi fikk til en bra setting før søndagens løp. Må bare takke pappa, Jørgen (Johnsen) og Thomas (Sirén) som står på og jobber for meg, sier Stinius Viking.

Nå setter Stinius og teamet kursen nordover, da det allerede til helgen skal kjøres 2. NM-runde på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Der blir det hele fire løp i Superstock 600.

Det var Pontus Duerlund som vant begge Superstock 600-racene i helgen. Samtlige resultater finner du her.