Bild
Neste artikkel
Foto: Sondre “Gekko” Haga i det svenske X-Trial-mesterskapet.

Sondre Haga kjører VM-runde i X-Trial!

Nyheter

19 år gamle Sondre “Gekko” Haga er invitert til å delta i tredje runde av X-Trial- verdensmesterskapet 16. februar. Ingen nordmann har tidligere deltatt i dette prestisjetunge mesterskapet.

Det er bare ni deltakere i denne eksklusive konkurransen. Han er også den første nordmannen til å delta i mesterskapet. 

– Jeg føler meg privilegert og takknemlig for denne sjansen. De fleste anser meg som et wildcard. Invitasjonen er både forventet og veldig stor for meg. Dette er et stort skritt i min karriere som X-Trial-utøver, uttaler Sondre i pressemeldingen BIKE nettopp mottok fra teamet. 

Det kommer til å bli et beintøft mesterskap denne gangen. Verdens beste X-Trial-utøvere skal delta, og med fem tusen tilskuere kan nok noen og enhver bli nervøs. 

– En av mine styrker er det mentale. Jeg klarer å holde meg rolig under stressende seksjoner. Dette her kommer til å bli som det svenske mesterskapet, bare ti ganger mer ekstremt. Hvis jeg klarer å komme meg videre til kvalifisering to, skal jeg være ganske godt fornøyd, fortsetter han.

Sondre Haga mener at de siste månedene i Spania har vært svært avgjørende for karrieren. 

– Jeg vil si at de siste månedene i Spania var grunnen til invitasjonen. Folk har sett hva jeg kan, og med hjelp fra Adam Raga har jeg blitt utrolig mye bedre, avslutter Sondre Haga.

Det sendes direkte fra X-Trial VM i Bilbao, og du kan se dette på www.x-trial.com. 

BIKE ønsker lykke til!
 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.