Bild
Neste artikkel

Solid økning i det norske MC-salget

Nyheter

Salget av nye motorsykler skjøt virkelig fart i juli.

Det er tydelig at mange har ventet på at de nye avgiftsendringene skulle tre i kraft 1. juli. Det grønne avgiftsskiftet skal ifølge regjeringen stimulere motorsykkelprodusentene til å lage produkter med lavere utslipp. Motorsyklene med høyt utslipp ble dyrere, og de mer miljøvennlige modellene falt i pris. 

Salget av tunge motorsykler økte i juli med hele 34,9 prosent sammenlignet med fjorårets juli. Og totalsalget i årets første sju måneder viser en oppgang på 11,2 prosent i forhold til samme periode i 2016. Motorsykkelsalget går så det suser her i Norge med Yamaha i førersetet foran BMW og Honda. Sistnevnte hadde en vekst på 126,9 prosent i juli.

Det er Yamaha MT-07 som ligger helt i toppen av salgsstatistikken. Deretter finner vi BMW R1200 GS Adventure og BMW R1200 GS. 

Lett motorsykkel opplever også en svært fin vekst på 12,1 prosent så langt i år sammenlignet med fjoråret. I juli var oppgangen på hele 192,1 prosent. Yamaha troner øverst, etterfulgt av KTM og Honda.

 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.