Sola skapte problemer

Det første Superbike-løpet, som etter planen skulle kjøres lørdag, ble utsatt på grunn av lav sol. Sola gjorde at førerne ble totalt blendet i tre svinger på banen, og asfalten ble forvandlet til et «vannspeil». Har man da referansepunkter i asfalten i de svingene hvor dette skjer, blir det vanskelig å kjøre både riktig og sikkert. Arrangøren valgte derfor å utsette løpet fra lørdag til søndag ut fra sikkerhetshensyn til førerne.

Før helgens Superbike-løp var det kun 5 poeng som skilte Norvald Haaland og Carl-Georg Berthelsen på henholdsvis første- og andreplass sammenlagt i NM. Det ble kjørt to løp i helgen, og når det deles ut 25 poeng for førsteplass, 20 poeng for andreplass, og 16 for tredje, er det bare å ta fram kalkulatoren og begynne å regne på diverse plasseringsmuligheter for å finne ut hvordan ledelsen skal beholdes. Norvald valgte det enkleste regnestykket og kjørte inn til to førsteplasser. Carl tok begge andreplassene. I det andre løpet på lørdag var Carl bare 0,224 sekunder bak Norvald i mål.

Etter NM-runden på ACR leder Norvald sammenlagt med 161 poeng, Carl har 146 poeng, og Fredrik Ommedal og Helge Spjeldnes har begge 85 poeng.

I Superstock 600-klassen var det bare 2 poeng som skilte Stinius Viking Ødegård på førsteplass og Jonathan Lykke Nessjøen på andreplass før helgens NM runde på ACR. Stinius er nyoperert i håndleddet og stilte ikke til start i helgens to løp. Det skulle derfor mye til om ikke Jonathan skulle overta ledelsen sammenlagt. Jonathan klinket til med to av to mulige seiere, og har nå vunnet fem løp på rad. Jonathan overtok sammenlagtledelsen i NM, og har en 48 poengs ledelse til Stinius.

Etter NM-runden på ACR har Jonathan 154 poeng, Stinius har 106 poeng og Marcus Høston har 105 poeng.

Juniorsport 300-klassen har blitt en interessant klasse å følge utover sesongen. Klassen preges av mange tette fighter gjennom hele feltet, og har blitt veldig underholdende å se på. Klassen domineres av Eskil Kling på sin Kawasaki 400, som før helgen hadde tatt fem av fem mulige seiere. Når kjøringen på ACR nå er over, står Eskil med sju av sju mulige. Eskil tok også to seiere i Norgescup 600.

Etter runden på ACR har Eskil 175 poeng, Odin Høiås 125 poeng og Mia Rusthen 97 poeng.