Bild
Neste artikkel

Planer om Norges største motorsportsenter

Nyheter

Initiativet for å bygge landets beste anlegg for motorsport er nå tatt i Lillesand.

De ambisiøse planene er store og omfatter trial (ute og inne), motocross, enduro, roadracing, samt dragstripe (402m), pluss rally- og bilcrossbane.

– Med dette vil vi gi et tilbud til en stor gruppe mennesker som bruker masse tid og penger på å reise langt for å drive på med hobbyen sin, og som vier store deler av livet til idretten. Vi har en kjempegira målgruppe som strekker seg fra Skien i øst til rogalandsgrensa i vest, og nedover i Danmark og Tyskland. Vi ligger perfekt til, like ved E18, og har et område langt unna der folk bor, med store muligheter også for fremtidige utvidelser, sier initiativtaker Asbjørn Olsen.

Representanter fra de ulike motorsportmiljøene på Sørlandet samlet seg for en måned siden i Lillesand for å diskutere muligheter. Man er enige om at plasseringen er «midt i blinken».

– Vi ligger midt i Agder, med ferdig utbygget E18 rett ved en eventuell arena. Her er det langt til bebyggelse, og et stort område vi ser muligheter ved, sier daglig leder i Lillesand Vekst, Trond Are Gjone.

Det foreligger så langt kun en skisse for å vise mulighetene – ikke det endelige. Initiativtakerne ser for seg et område på opp mot 6-700 dekar, og det vil være plass for flere interesenter. 
Det eneste som ikke er tegnet inn av de 28 idrettene som driver med motorsport på land, er Formel 1. Ellers er målet å kunne tilby konkurransebaner i de fleste idretter. 

De opplever at Lillesand kommune, idretten (NIF) og de forskjellige idrettsgrenene oppfatter dette initiativet som gledelig og positivt, og der mange ønsker å bidra til å få dette realisert. 


Bike følger saken videre.
 

Kommentarer

#1
2017-09-15 14:22

Nå krysser vi ben og fingrer ! Men det er sikkert en truet myggart som må vernes.

Det er bare 2-3 år siden det var liknende planer i Evje området. Med hensyn til transport er Lillesand klart et kjempegodt alternativ.

#2
2017-09-15 15:36

Det var gode nyheter, men blir det noe av Baneanlegg på Vestlandet noen gang.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.