Bild
Neste artikkel
Statssekretær Baklien, sammen med MC-forum i Vestfold, under åpningen av Nullvisjonsveien.

Nullvisjonsveien er åpnet

Nyheter

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Brage Baklien, og representanter fra UP og Statens vegvesen, var forleden til stede for å erklære veistrekningen gjennom Telemark og Vestfold som ferdig.

NMCU forteller på sin nettside at det i tillegg trillet inn hele 447 motorsyklister på plassen foran Vindfjelltunet Gjestegaard i det strålende sommerværet.

Statssekretær Baklien forsikrer at departementet i tiden fremover skal legge til rette for enda flere sikre motorsykkelveier.

– Hvis vi skal lage flere trygge veier for motorsyklister, trenger vi deres kunnskap om hvordan dette kan gjøres. Nullvisjonsveier er en måte å gjøre dette på, men for å få ned ulykkestallene må vi ha flere målrettede tiltak for sikkerhetsarbeid, uttaler han i artikkelen.

Statssekretæren berømmer arbeidet som NMCU gjør for å ivareta motorsyklistenes sikkerhet, samt MC-førerne selv, som tar ansvar for egen førerutvikling, og er flinke til å bruke sikkerhetsutstyr.


Avdelingsdirektør i Statens vegvesen avdeling Vestfold og Telemark, Tore Kaurin, innrømmer at det er litt pinlig at Vestfold først fikk ferdigstilt sin etappe ti år etter at veistrekningen var ferdig i Telemark. Likevel var han glad for å se at så mange kom til åpningen. I sin tale fremhevet han også at Statens vegvesen har større fokus på motorsyklistenes sikkerhet nå enn før.

Nullvisjonsveier er veier som er spesielt sikret mot MC-ulykker ved at blant annet skilt er flyttet, svinger er rettet ut, og autovern har fått påmontert såkalte underskinner.
 
Fylkessekretær i NMCU Vestfold, Siv Kristoffersen, foran kartet over Nullvisjonsveien fra Skien til Sande.
Hele 447 motorsykler deltok på markeringen på Vindfjelltun.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.