Bild
Neste artikkel

NM-triumf til Gundersen og Rye-Holmboe

Nyheter

Da Kjetil Gundersen kjørte inn til seier i enduro-NM i går, tangerte han samboer Katrine Rye-Holmboes prestasjon tidligere på dagen.

Kjetil Gundersen fra Fjellhamar imponerte i norgesmesterskapet i enduro og endte på toppen av seierspallen etter 24 etapper.

For andre året på rad ble enduro-NM arrangert som etappeløp der førerne totalt kjørte 24 fartsetapper fordelt på tre ulike baner. Cirka 60 kjørere stilte i eliteklassen, Gundersen vant til slutt med 3,46 sekunder foran Anders Becker Johansen og 5,59 sekunder foran Pål Anders Ullevålseter.

- Deilig! Det er ekstra stas å vinne på hjemmebane. Nå blir det tre uker med knallhard trening mot neste løp, uttaler Kjetil selv.

Nå er han en av favorittene foran Gotland Grand National 24.-25. oktober.

– Jeg har som mål å vinne alle løpene, men det løpet jeg har aller mest lyst til å vinne i år er Gotland Grand National. Samboeren min (Katrine Rye-Holmboe) vant dameklassen i fjor, så det ligger litt ekstra press rundt akkurat det løpet, ler Gundersen.

Ledet hele veien
Gundersen åpnet med å vinne første etappe foran Per Kristian Bakke fra Gol, og vant deretter hele 19 av 24 etapper.

– Jeg hadde en god følelse gjennom hele dagen, men etappene var såpass korte at det aldri ble veldig store forskjeller.

Ingen fordeler av hjemmebane
Det var NMK Aurskog-Høland som arrangerte løpet, men selv om det var ”hjemmebane”, var løypene stukket ut uken før løpet, og ingen av deltakerne har hatt tilgang til området.


– I enduro kjøres løpene uprøvd. Det vil si, vi har en besiktigelse og så gjelder det å huske mest mulig av løypene og gi så mye gass som mulig etterpå. Det er ganske spennende, forklarer den ferske norgesmesteren.

Suveren samboer
Samboer Katrine Rye-Holmboe ble tidligere på dagen tidenes første kvinnelige norgesmester i enduro.
Katrine, som til daglig jobber som lærer, er både samboer, treningspartner og teamkompis med Gundersen, med støtte fra Honda og Star Motor.
Selv om Katrine var overlegen på banen, ble det i overkant spennende idet hun ødela clutchen midtveis i løpet. Siden det kun er føreren som kan skru på motorsykkelen underveis, måtte Katrine velge om hun skulle gamble med utstyret eller satse på at hun klarte å bytte clutchen innenfor tidsfristen på en av de innlagte servicestoppene.

– Jeg har aldri vært så god til å skru som jeg var i dag. Jeg må innrømme at hjemme er det Kjetil som ordner mest på syklene. Teamet hadde lagt alle delene og verktøyet klart, og jeg fikk instrukser underveis.

Katrine Rye-Holmboe har konkurrert i hele 15 år, og leder nå det svenske mesterskapet i enduro foran finalen, som kjøres 10. oktober.

Foto: Johnny Pedersen

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.