Bild
Neste artikkel

Moto Guzzi på Eicma

Nyheter

Moto Guzzi har presentert de nye 2018-modellene, og det ikoniske merket fortsetter å imponere.

Moto Guzzis V7-, V9 og 1400-modeller får snart selskap av en V85-plattform. På Eicma fikk vi se dette gjennom presentasjonen av konseptet V85, en sykkel som skal ta over der nå nedlagte Stelvio skapte en luke. Det handler om en eventyrlig motorsykkel som gir deg mulighet til å fortsette turen også når asfalten tar slutt.

Stilen er retropreget, en hyllest til Moto Guzzis historiske konkurransemodeller fra Paris-Dakar og Baja. Rammen er en lett stålkonstruksjon, og den nye svingarmen i aluminium rommer en ny løsning for kardangdriften.

Bakdemperen er montert direkte i rammen og på høyre side av svingarmen, som gir godt med plass til eksossystemet og god tilgang på demperjusteringer. Fjæringsveien skal være lang og tilpasset både offroad- og hverdagskjøring.

Motoren er nyutviklet og luftkjølt, og den har 90 grader mellom sylinderne. Slagvolumet er 850 kubikk, og effekten skal være moderate 80 hestekrefter.

Den populære V7-modellen fikk en solid oppdatering i fjor. Moto Guzzi er nå inne på den tredje versjonen av moderne V7. I 2018 utvides V7-familien med tre nye versjoner: sportslige Carbon, tøffere Rough, og stødige Milano.

Carbon er den eneste av V7 III som bygges i et begrenset nummerert opplag. Som navnet antyder er karbonfiber godt representert i denne versjonen, blant annet i de korte skjermene og dekslene. Matt svart lakk, røde bremsekalipere og en sal med Alcantara-overtrekk kompletterer den sportslige designen.


Rough skiller seg ut med sine grove dekk og trådeikefelger. Motorsykkelen overtar for nå utgåtte Stornello som merkets scrambler. En spesialsydd sal og aluminiumdeksler er andre spesifikke detaljer på Rough.

Milano er på mange måter identisk med versjonen Special, som vi lærte å kjenne i fjor, men skiller seg markant ut på ett punkt. Milano har nå fått aluminiumhjul, og dette skal gi motorsykkelen et mer moderne design.
 

Kommentarer

#1
2017-11-09 10:26

Guzzi har alltid hatt egen plass i mine tanker, helt siden jeg hadde en på tidlig 70 tallet. En 850 Ambassador i USA. Med fotbrett og det hele. Gikk fra en CB 750, som jeg bare hadde noen uker, til Guzzien....

På snart 50 år, har de bare økt effekten med 20 HK.. Kunne godt hatt 100 HK og masse med Newtonkrefter. Ikke avgjørende, men More is better.

Allroad utgaven kunne definitivt friste hvis den ikke er for tung. Den store Norge utgaven var kjempe, men akk så alt for tung for min smak.

Go Guzzi !

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.