Bild
Neste artikkel

Krasjklassiker på Nürburgring

Nyheter

VM-løpet i superbike på Nürburgring i 1999 huskes og beskrives som den grelleste funksjonærinnsatsen i racing noensinne. Se hvorfor her.

Carl Fogarty vant løpet, men akkurat det er det et fåtall av oss som husker. Det var nemlig helt andre ting som preget løpet. Igor Jermans Kawasaki fikk motorproblemer og spydde ut olje i innbremsingen til (tam-ta-ra-tam) Castrol-kurven. Det gikk da ikke lang tid før både Noriyuki Haga, Pierfrancesco Chili, Akira Yanagawa og Colin Edwards alle lå og sprellet i grusen. Totalt åtte førere gikk over ende, men funksjonærene lot likevel være å varsle om oljesølet.

Carl Fogarty klarte mirakuløst nok å holde seg på hjulene, men bidro til at Lothar Kraus, en fører han tok igjen med en runde, gikk i bakken. Kraus hadde på sin side ikke fått noe blåflagg og var dermed lykkelig uvitende om hva som kom bakfra.


Etter løpet sa Colin Edwards at han "aldri skulle komme tilbake til dette jævla landet igjen. Jeg vil hjem og spille golf."

PS: Et lite tips kan være å sette på Benny Hill-låten mens du ser dette klippet.

Kommentarer

#1
2013-08-26 18:10

Nå blir mest antagelig Nurburgring sjaltet ut i WSBK sirkuset for en periode, pga. den usikre økonomiske situasjonen de har for tiden.
Så da er det Sachsenring eller tilbake til Lautzitsring som blir den mest sannsynlige erstattningen.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.