Bild
Neste artikkel
Richard Göransson, i midten, takker de tidligere eierne Lennart Bohlin og Mike Luff.

Karlskoga Motorstadion får ny eier

Nyheter

Sveriges mest suksessrike STCC-fører, Richard Göransson, kjøper anlegget av tidligere eiere Mike Luff og Lennart Bohlin. Allerede kommende uke starter man å renovere og bygge nye fasiliteter på området, blant annet nytt kontor og ny restaurant.

Richard Göransson overtar nå baneanlegget Gelleråsen i Karlskoga.

– Jeg er veldig stolt over å ta over Sveriges eldste bane, som har en enestående motorsporthistorie. Jeg brenner for å ta arenaen til neste nivå, og ambisjonen er å gjøre den til Sveriges beste arena, ikke bare for race, men også for evenementer, lanseringer, opplevelser, kjøreskoler, konferanser, og mye mer, sier Richard Göransson.

Gelleråsen, også kjent som Karlskoga Motorstadion, ble bygd i 1949, og har arrangert uoffisielle Formel 1-race med legendariske førere som Stirling Moss og Jim Clark.

– Det var her jeg så mine første race som barn, og dette sådde et frø hos meg til å konkurrere. Jeg vet ikke hvor mange STCC-race jeg har kjørt her, men jeg kan hver millimeter av banen, og det skal bli veldig moro å utvikle banen, anlegget og virksomheten videre, uttaler Göransson, som har vunnet åtte STCC-race på Gelleråsen.

Göransson planlegger å gjøre et antall utbedringer, og begynner allerede denne uken.

– Vi starter umiddelbart med å foredle og bygge nye fasiliteter på området, blant annet et nytt kontor og ny restaurant.

Richard Göransson tar over som eier etter Mike Luff og Lennart Bohlin, som har drevet banen i over 25 år.

– Vi er veldig glade for å se Richard ta over stafettpinnen, han er en sann ildsjel for motorsporten, og vi kan ikke se noen som er bedre egnet til denne  jobben. Vi ønsker ham all mulig lykke i fremtiden, som definitivt ser spennende ut, uttaler Mike Luff og Lennart Bohlin i en felles melding.


I 2018 skal Gelleråsen være vertskap for et stort antall race, som NM i Roadracing 28.-29. juli, og STCC, som kjøres 18.-19. august.

Richard gjennomfører kjøpet sammen med et knippe solide investorer. Karlskoga Kommune har vært til god hjelp ved etableringen, og gjennom et nytt langsiktig leasingforhold med Gelleråsbanan AB og norske Bård Bergsjö, er fremtiden sikret. I kjøpet av virksomheten inngår også den tilhørende gokartbanen, restaurant og event- og kursvirksomhet. Snart lanseres en ny hjemmeside, og frem til det finner du mer informasjon her: www.karlskogamotorstadion.com.

 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.