Hat trick til Jonathan Lykke Nessjøen

2-hjulsfestivalen ble arrangert av Borg MC klubb i helgen, og det ble kjørt tre løp i NM-klassene Superbike og Superstock 600. I norgescupklassene ble det kjørt tre race i Junior Sport 300, og to løp 600- og 1000-klassen.

I motsetning til i fjor var det ingen fare for at noen av løpene ville bli avlyst på grunn av tåke. Med temperaturer målt opp til 33 grader i lufta og 47 grader i asfalten ble det en tøff helg både for utøvere og funksjonærer. Dette var også grunnen til at de to første NM-løpene på søndag ble kortet ned til åtte runder.

Jonathan Lykke Nessjøen startet fra andre startspor i alle tre løp, men andreplass var ikke godt nok for Jonathan i helgen. Han avanserte en plass i alle løpene, og kjørte inn til tre av tre mulige førsteplasser, altså et ekte hat trick.

Heldigvis var det få ishockey-supportere blant tilskuerne, og det ble derfor ikke kastet noen hatter inn på banen, som skikken er i ishockey. Det var tett fighting om pallplassene i alle de tre Superstock 600-løpene. Det var under ett sekund som skilte første og andreplass i alle løp.

I helgens siste Superstock 600-race var avstanden mellom Jonathan og Stinius Viking Ødegård kun 0,166 sekunder. Stinius kjørte inn til to andreplasser og en tredjeplass. Marcus Strøm Høston kjørte inn til en andreplass og en tredjeplass, mens Helge Spjeldes tok en tredjeplass.

Det var større avstander i Superbike. I helgens tredje Superbike-løp ble det utklassing av Carl Berthelsen. Carl ledet fra start til mål, og passerte målstreken 11,451 sekunder før nummer to, Norvald Haaland. Carl reiser hjem fra Rudskogen med to førsteplasser og en andreplass.

Norvald tar med seg en tredje-, en andre- og en førsteplass. Norvald var tydelig misfornøyd med tredjeplassen i det første løpet, og det smakte nok ekstra godt med førsteplassen i det andre løpet, som bare var på 8 runder. For som han selv sa: – Jeg pleier jo først å våkne etter 8 runder. Marius Ripel Jensen tar med seg en andreplass og en tredjeplass hjem etter helgen, og Fredrik Ommedal tok en tredjeplass.

Hat trick ble det også til Eskil Kling i Junior Sport 300, og han står nå med fem av fem mulige seire i Junior Sport 300. I denne klassen var det enda tettere fighting enn det var i Superstock 600.

Mia Stenseth Rusthen ga Eskil tøff kamp helt til målstreken i alle de tre løpene. Avstanden mellom de to var under 0,5 sekunder i alle race, på det minste var avstanden etter 6 runder kun 0,194 sekunder. Tredjeplassene ble fordelt mellom Odin Høiaas og Desirée Sterner, Odin tar med seg to tredjeplasser hjem, og Desirée den siste.

Alle resultatene fra helgens kjøring finner du ved å trykke her.