Bild
Neste artikkel
Sondre Haga endte på en fin andreplass i årets første løp, i Spania.

"Gekko" skal komme i verdenstoppen

Nyheter

- Målet for årets sesong er å komme på femteplass i VM og å bli norsk mester, forteller en målrettet Sondre Haga.

Sondre Haga er nå midt i oppkjøringen til en sesong med mange forventninger. Han begynte å konkurrere i trial allerede som 10-åring, og satser nå alt for å markere seg i verdenseliten. Det hårete målet er å bli verdensmester innen 2020.

For tiden trener han i Spania, der han i helgen var med i årets første løp. Dette er først og fremst en konkurranse som kartlegger formen hans, og hva han må jobbe med videre. Han endte opp på en andreplass i dette løpet.

– Dette var et løp med høyt nivå der jeg hadde både opp- og nedturer. Heldigvis avsluttet jeg sterkt. Jeg kommer til å ta mye av denne lærdommen videre, sier Sondre i teamets pressemelding.

Mer mengdetrening
Med flere opphold i Spania i løpet av vinteren har Sondre Haga fått mer mengdetrening enn noen gang før, og det har gitt resultater.

– Jeg synes at formen bare blir bedre og bedre. Jeg har fått trent mer målrettet enn før, fortsetter Haga.

Etter Spania-oppholdet på cirka to uker er det flere konkurranser som står for tur. Først konkurrerer han innendørs i Sverige, før EM og VM står for tur. Det ser lyst ut foran sesongåpningen neste måned for 18-åringen. Målet for sesongen er femteplassen i VM og å ta med seg norgesmestertittelen. Det er et mål Haga mener er innenfor rekkevidde.

– I fjor var jeg nokså fornøyd med andreplassen i NM, men i år vil jeg gjøre det enda bedre, forteller han.

Ny sykkel
Midt i vinteroppkjøringen har også trialtalentet oppgradert utstyret sitt. Han er fornøyd med å ha ny sykkel til årets sesong.


– Det er den samme sykkelen som jeg har kjørt før, bare at det er en ny modell, så jeg er spent på å kjøre den videre, avslutter Sondre Haga.

Haga har hovedsakelig brukt sykkelen til trening i Spania og Norge, men har også fått en pallplassering med den. Om den samme trenden fortsetter, gjenstår nå å se.

Bildene er levert av teamet.
 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.