Bild
Neste artikkel

Fords oppfinnelse beskytter motorsyklister

Nyheter

Å kjøre mellom køen er praktisk, men ikke risikofritt. Nå har Ford tatt patent på teknologi som hjelper til med å unngå kollisjon mellom motorsyklister og bilførere.

Å kjøre mellom køen, så kalt ”lane-splitting”, skjer i en gråsone. Det er praktisk, men kan også være risikabelt, da bilførerne kan bytte fil og ikke alltid oppdager en motorsykkel som nærmer seg langs filmarkeringen bakfra. 

Bilprodusenten Ford har lagt inn en patentsøknad i USA som skal hjelpe bilistene med å oppdage motorsyklister som utfører lane-splitting. Det er en slags avansert dødvinkelvarsler som får hjelp av et bakoverrettet kamera, samt sensorer som varsler i tilfelle noe nærmer seg langs filmarkeringen.

Systemet skal kunne gå inn med advarsler eller overta kontrollen over kjøretøyet, og ta en unnamanøver om nødvendig. I sin patentsøknad tenker Ford at teknologien skal benyttes for selvdrevne kjøretøy. Men siden det allerede eksisterer varselssystemer for andre ting – for eksempel Volvos Large Animal Detection, som kan oppdage elger – så blir kanskje Fords beskyttelse for motorsyklister snart virkelighet.
 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.