Bild
Neste artikkel

Ducati jobber med den "perfekte el-sykkelen"

Nyheter

Ryktene om Ducatis el-sykkel er i gang igjen, nå med et direkte sitat fra innovasjonsansvarlig, som bekrefter at det jobbes med en slik motorsykkel.

En håndfull produsenter har begynt å kikke nærmere på el-sykler, blant annet Harley-Davidson. Men det som holder mange tilbake, er de store batteriene og kompromissene som må gjøres. I et intervju med britiske MCN forteller innovasjonsansvarlig hos Ducati, Pierluigi Zampieri, at Ducati jobber med en el-sykkel, men at man ennå ikke vet når det blir riktig tidspunkt for å lansere denne.

– Vi utvikler fortsatt produksjonsmotorsyklene våre med det mål å være best på banen, men med el-drift er det vanskelig å finne et kompromiss mellom vekt, ytelse og rekkevidde. I dag er ikke hele pakken så bra som vi skulle ønske at den var, for energidensiteten du kan lagre er ikke høy nok, uttaler Zampieri. 

Ducati-sjefen drar paralleller til overgangen fra V-twin til V4, som var nødvendig for å presse ut mer ytelse og møte utslippskravene, men der man var usikker på hvordan responsen ville bli.

– Vi kunne designet et produkt som er en spydspiss eller mye bedre enn alle konkurrentene. Problemet er at er dette riktig anledning? Det er et lite marked, og vi prøver fortsatt å finne ut når markedet er klart for en slik innovasjon. V4-valget gikk ut på det samme. Vi hadde mange diskusjoner om kundene våre ville sette pris på den eller ikke, og nå diskuterer vi på samme måte igjen. 

Vil du se en el-sykkel fra Ducati? 
 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.