Bild
Neste artikkel

Drømmesykkel for totaktsfrelste

Nyheter

Hva sier du til en totakter på 550 kubikk fra KTM? En monstermodell for menn med like mye hår som Chewbacca på brystet …

Denne KTM 550 SX-en er et fantastisk prosjekt som du kanskje har lest om i Motocross Action Magazine, og nå ligger den til salgs på eBay. Budet i skrivende stund er på drøye 66 000 kroner, men det stiger garantert før budrunden er over.

Man har tatt en KTM 250 SX-F 250 Factory Edition, plukket ut motoren og solgt denne til et crosskart-prosjekt, og isteden har en slått kloa i en velholdt KTM 550 MXC fra 1994. Ikke noe vrak, men en svært fin, gammel klassiker, og så har man montert motoren i det nye chassiset. Det krevdes blant annet nye rammerør foran, men man fikk den til slutt på plass.

Det ble litt mye pes med å fikse problemene med kjede og drev på «feil» side, men det løste man ved å benytte bakbremsen fra den gamle sykkelen. For å få plass tok man tanken fra en KTM 150 SX. Motoren gir 66 ville hester på speed originalt, men i tillegg er den blitt portet og finslipt moderat. Så forvent deg nærmere 70 gamp. Lekkert prosjekt! Bare forestill deg denne på full gass … 
 

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.