Bild
Neste artikkel

Batteridrevet Ducati på gang?

Nyheter

På universitetet i Bologna har et prosjekt i samarbeid med Ducati resultert i en el-drevet motorsykkel.

Motostudent er en del av Unibo motorsport-programmet, som er en utdanning ved universitet i Bologna som startet på initiativ av lokale firmaer, blant annet Ducati. På den italienske websiden corsedimoto rapporteres det om Ducati og el-drevne motorsykler. 

– Fremtiden er elektrisk, og vi er veldig nær produksjonsstart, uttaler Claudio Domenicali, daglig leder hos Ducati. 

På universitetet talte nylig Claudio Domenicali i forkant av en prisseremoni der en el-motorsykkel var et av de fremste prosjektene.

Elevene som er involvert i prosjektet, har ved hjelp av Ducati-komponenter designet en racer med kraftig el-motor og et nyutviklet litiumbatteri.

Den el-drevne Ducati-motorsykkelen er testet på Aragon-banen i Spania, med gode resultater. Den ble kjørt i et race der den ble nummer tre, og viste seg å klare 0-60 mph (0-96 km/t) på 3,85 sekunder. 
Motorsykkelen er bygd av elevene på universitetet i Bologna ved hjelp av Ducati, som har bidratt med materialer til prosjektet.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.