Er dette BMW’s nye boksermotor?

Ryktene har gått lenge, BMW’s ledelse har sagt at en ny cruiser er en del av fremtidsplanene og en mystisk boksermotor som ble brukt i en annen customsykkel ganske nylig ga ryktene ny næring. Etter det har Das Motorrad vist paparazzifoto av en diger BMW cruiser med et design som er tradisjonelt og helt klart rettet mot Harley/Indian markedet. Nå har det dukket opp en spektakulær customsykkel i USA – med den samme digre BMW bokseren.

Les videre

Ducati Diavel 1260 S – Ducatis buldrende monsterfighter i test.

Vår man Linus har vært i Spania og kjørt Ducatis Diavel 1260 S på de praktfulle veiene opp mot Ronda. Diavel 1260 S ser kanskje ser ut som en cruiser, men den har sittestilling og bakkeklaring som en streetfighter. Heftig 1262 ccm motor med 150+ hester og et moment som kan dra armene av ledd. Rå, kompakt, brutal – rent ut sagt Diavelsk! Legg til: Suverent omfattende elektronikkpakke, bremser fra øverste hylle og design som er så langt fra lavmælt at det nesten blir vulgært. Men bare nesten!
Om vi likte den? Les testen i Bike powered by Motorrad nr 5 som kommer ut 9 mai, så får du svaret!

Klar tale!!

Guy Martin har vært en av de mest ekstroverte stjernene i den mest ekstroverte racingen på jord: Road racing. I et TV intervju forleden kom han med et par ganske oppsiktsvekkende uttalelser som ikke nødvendigvis er egnet til å skaffe ham flere venner. I hans siste bok: «We Need to Weaken the Mixture» utelukker han en retur til Isle of Man TT – en avgjørelse som ikke er egnet til å forbause, tatt i betraktning hans mange intime kontakter med geografien på øya.

Les videre

Hvis denne slippes løs ….

Nye patenttegninger (som lekker ut fra taushetsbelagte patentkontorer) indikerer at Honda tenker på – om ikke annet – en sekssylindret retrosykkel. Motoren har en påfallende likhet med den ikoniske rekkesekseren fra CBX1000 og eksosanlegget er uten tvil inspirert av RC166 – en 250 sekser som knuste konkurrentene i 250 Grand Prix midt på 60-tallet med legendariske Mike Hailwood i salen.

Les videre

Ducati med 7% fortjeneste i 2018

Fjorårets tall viser at Ducati har holdt ved like omsetningen fra de senere årene. Den italienske fabrikken produserte 53.004 sykler i 2018 (mot 55.871 i 2017), levert til kjøpere over hele verden. Det er fjerde år på rad at Ducatis produksjon er høyere enn 50.000 enheter – til tross for et globalt fall på 2,7% i salget av sykler over 500 ccm. 2018 har vært spesielt utfordrende i USA hvor salget falt med nesten 9%.

Les videre

Ustoppelig!

Tredje runde i WSBK gikk på Aragon sist helg og resultatet var – basert på de to tidligere stevnene – ganske forutsigbart. Kombinasjonen Bautista/Panigale V4R ser ut til å være uslåelig og spanjolen stakk avgårde med seieren i alle tre løpene uten å måtte anstrenge seg nevneverdig. Les videre

Versting fra Aprilia – men bare for 10 kjøpere

Aprilia RSV4 X – slank italiensk råtass

Sykkelen har alt utstyr som tenkes kan – og ennå litt. For eksempel en girkasse med fri i bunnen og så 1-6 gir opp. Titan eksosanlegg fra Akrapovic er en selvfølge, for ikke å snakke om Brembo GP-4 MS kalipere. Dekkene? Skikkelige Pirelli slicks, må vite. Det sies lite om elektronikken, men det ville undre oss om ikke den holdt mål med resten av sykkelen. Les videre

Ny BMW F850 RS rett rundt hjørnet?

For en tid tilbake viste BMW en konseptsykkel de kalte Concept 9Cento. Litt senere ble det lekket info fra en brosjyre hvor selskapet omtalte en modell som het F850RS, men BMW var da raskt ute med å hevde at det dreide seg om en trykkfeil. Nå har det dukket opp CAD tegninger av den nye modellen og de er lekket fra – av alle plasser – Brasils Instituto Nacional da Propriedade Industrial. Les videre