NORD ITALIA

5 innlegg 0 nye
NORD ITALIA

Hei
Noen som har reist rundt i Nord italia? Er på tanken om en tur i sommer.
Er takknemlig om folk kan tipse om fineste,ekleste rute. Hadde muligens tenkt å ta sykkeln på tog fra tyskland og kanskje kjøre hele tilbaketuren. Har 3-4 uker til rådighet.
linker taes i mot med takk!

take your protein pills and put your helmet on...

Det er ca 12 timers tur fra danske grensen til Bolzano i Italia. Vurder tanken om toget....

Italia er ikke "min greie", men her finner du noen forslag fra andre med mye erfaring.

http://www.bestbikingroads.com/motorcycle-roads/motorbike-rides-in-italy-/italy-__1608.html

Sjekk rundt på nett for spesielle forhold du må tenke på nedover. Motorvei vignette i Østerrike, forbud mot Fotoboksvarsling på GPS i Sveits. Tidsvis enorm trafikk i fjellene med skilpadder (bobiler) og busser. Bomveier over mye av Italia, sies det. Husk at vår Plastikkverden er fremmed utenfor Norden. Kontanter må du ha. Du kan oppleve både store hoteller og bensinstasjoner som kun tar kontanter. Promillegrenser kan være null ! Ta ikke for gitt at "fildeling" blir akseptert. "Slip-on" ? Det kan bety bråstans og beslag inntil originalanlegg er på plass. Været kan skifte fra storm til hetebølge mellom passene.

....det går stort sett greit, men overraskelser kan bli kostbare og frustrerende.

Det kommer sikkert noen med forkjærlighet for Italia inn og gir bedre info.

Ca 100 mil hver vei gjennom Tyskland og mye å spare på å ikke kjøre. Regner man andel service, dekkskift, bensin, mat og overnatting, så kommer toget gunstigere ut enn det ser ut når man bare ser på billettprisen. Jeg synes Autobahn er slitsomt, så jeg tar nesten alltid tog. BTE og Urlaubs express Hamburg-Lørrach. Moderat komfort, men effektivt. ØBB Hamburg-Wien med mulighet for bedre komfort.

3-4 uker er nesten for mye, synes jeg.... Det er krevende å være på reise og min erfaring er derfor at en drøy uke action er nok. Noen koser seg på småveier i Tyskland og det er sikkert mulig å bruke en meningsfull uke på kryss og tvers nordover (eller sørover...).

Den beste kjøringen i Nord-Italia er Dolomittene + området rundt Stelvio/Bormio/Livigno og sjøene litt sør derfra. Fjellkjeden sånn omtrent mellom Bologna og Firenze er digg, men da er varmen ofte merkbar. Krydre gjerne med Sveits og Østerrike - det er ikke langt hit & dit.

Om det Jabba skriver: Ikke lov/populært å lane-splitte i Tyskland - ellers greit. Bompenger på motorvei i Italia. Litt kontanter til bensinstasjoner i Italia når de har siesta. Man burde kanskje ikke utfordre skjebnen ved å snakke for høyt om det, men jeg har vært i fjellheimen åtte år på rad og ikke kjøpt vignetter i Østerrike/Sveits, ikke blitt stoppet pga fart eller eksos. Det anbefales å bruke hodet og f.eks. ikke bråke/grisekjøre i tettbygd strøk og ellers vise respekt for folk og fe i det landet man er gjest.

Det er mange fine måter å reise i alpene og folk takler/løser det forskjellig, men jeg har aldri hørt noen angre på at de dro.

Spør i vei hvis du lurer på noe mer :)

Det er lenge siden jeg var på de kanter, så jeg er antagelig litt utdatert. Men jeg husker at enkelte småbysentre hadde forbud mot motorsykler om natta, og at det kunne være lett slapseføre opp mot fjellpassene til og med i august. Ellers er jo ikke strendene ved Adriaterhavet så avskrekkende langt unna.... 3-4 uker er jo rikelig tid.
God tur!

"No chain - no pain"

Transportetappen gjennom Tyskland er det en del meninger om. Litt avhengig av hvilken mc en kjører.

Å ta toget koster. Hamburg Innsbruck med 1 mc, 2 personer og måltider :
Overview
Outbound
Own compartments€ 449,00
Dinner€ 71,80
Breakfast€ 27,80
Subtotal€ 548,60
Return
Own compartments€ 414,00
Dinner€ 71,80
Breakfast€ 27,80
Subtotal€ 513,60

Total € 1.062,20

Totalt ca. 10.000 norske penger for begge veier.

Distansen er ca 90 mil og går unna på rundt 8 timers kjøretid.

Det går mye tid tapt under lasting/lossing. MC skal inn først og av sist (såvidt jeg forstår det). Da alt skal stroppes og festes går det tid her i begge ender.

Her er lenke til rutetabellen https://www.yumpu.com/en/document/view/2638042/db-autozug-timetable-and-prices

Om tabellen er oppdatert er ikke sikkert, men det gir en grei peiling. Hamburg til Innsbruck er 15 timer + av og påkjøring.

Mange elsker denne togturen, mens andre skyr det som pesten.

Skriv ny kommentar

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.