-98 ZX9R - Problemer med startknapp

5 innlegg 0 nye
-98 ZX9R - Problemer med startknapp

Hallo,

Jeg har fått noen litt merkelige problemer med startknappen på sykkelen min og lurer på om det er noen her som har vært borti lignende?
Problemet er at noen ganger skjer det rett og slett ingen ting når jeg trykker på startknappen.
Jeg kan da skru tenningen av og på en haug med ganger før den plutselig starter. Andre ganger starter den rett opp uten problemer.
I dag tidlig gikk det opp for meg at den er alltid enkel å starte når jeg har hatt på rattlåsen og fyrer rett opp - ikke ruller noe eller vrir på styret.
Det er ikke dårlig batteri, for det har jeg hatt og da går starteren bare sakte rundt.
Jeg mistenker at problemet er enten selve knappen på styret eller en ledning med problemer et eller annet sted rundt styret.
Noen gode forslag?

Oppdatering følger:
Da jeg skulle starte i dag tidlig vrei jeg om fra rattlåsen, rørte ikke styret og prøvde å starte. Det skjedde ikke noe, men jeg mener jeg hørte bensinpumpa gå.
Vrei styret til "rett frem-posisjon" og da startet den med en gang.

Høres ut som brudd i ledning til brytere på styret. Du har vel startknapp+ stoppbryter på høyre side. Det er gjerne tynne ledninger til disse bryterne, og på en 20 år gammel mc kan det bli brudd i lednjnger, sånn at det bare er kontakt noen ganger.

Jeg snakket med en her som har god greie på mc og han mente at bensinpumpa starter ved nøkkelen, ikke når jeg trykker på knappen. Så det må ha vært en annen lyd.
Han var også helt overbevist om at det var kabel-problemer på styret et eller annet sted. Får ta fram verktøy og se hva jeg finner ut av :)

Bensinpumpen starter ved "tenning på" fra nøkkel. Ovet tid er det en del ledninger som "gnisser" og kan miste isolasjon, som kan føre til kortslutning. Hvis pumpe går, og det ikke skjer noe når startknapp trykkes, så ligger det sannsynligvis i

1 Strøm fra nøkkelbryter til styret/startknapp.

2 Overledning/svikt i bryter cluster. Ledninger her ligger tett og litt fukt kan være nok.

3 Sjekk startrelè. Den kan svikte og gi veldig tilfeldige symptomer.

4 Selve nøkkelbryter kan trenge smøring.

Skriv ny kommentar

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.