Helt på trynet, eller vil det gå bra? Sykkel til nybegynner.

4 innlegg 0 nye
Helt på trynet, eller vil det gå bra? Sykkel til nybegynner.

Jeg tar lappen nå i sommer, og har gått å siklet på en Triumph Bonneville T120 i flere måneder. Er jeg sprøyte gal om jeg går å kjøper meg den som første sykkel?
Jeg leser jo at anbefalingene ofte går på snille sykler omkring 600cc, og jeg forstår det veldig godt.
Jeg er 47 år gammel, og har ikke kjørt MC siden jeg var guttunge, men i motsetning til den gang, har jeg forhåpentligvis opparbeidet noe mer respekt og vett i forhorhold til det å kjøre sykkel, men jeg vil virkelig ha noe som brummer godt, uten nødvendigvis å gå veldig fort.
Jeg hadde virkelig satt pris på kommentarer for og i mot sykkelen jeg har lyst på - som newbie. :)

Test.... http://www.bike.no/test/triumph-bonneville-t120-black

Den som ser på denne som annet enn snill, har kjørt lite. Det er mer enn nok pulver, men en 1200 ccm med under 80 hk, vil ikke rive armene av noen. Med høyt dreiemoment vil den likevel dra godt fra rødlyset..og være god på tur med passasjer.

Tung er den, så litt krefter i ben og armer kan det kreve..

Da du har «gammel erfaring», som sitter i ryggraden, vil det sannsynligvis gå veldig greit. Småtabbene kan du få unna mens opplæring foregår..

Denne drar som en traktor opp bakkene og styrer pent gjennom svingene. Vurder om du må ha vindskjerm, det blir kald blæst uten.

Ikke noe problem, denne er jo ikke så veldig stor og tung. Å kjøpe en 600 som du bytter ut etter ett år eller to er bortkasta, gå for det du vil ha med en gang :). Min førstegangssykkel var større og tyngre enn denne, samme med flere kompiser sin, gikk så fint.
Vær imidlertid oppmerksom på at vettet kan ha en lei tendens til å forsvinne litt når du gir gass :)

Det går helt sikkert fint. Man kan sikkert lære et og annet av å kjøre på en mindre sykkel først, men min erfaring er at det går helt fint å hoppe rett på "drømmesykkel" også. Ta det sakte og pent så unngår du langbeintabber som støttevelt og sånt. Tut og kjør.

Skriv ny kommentar

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.