Spinnville priser på MC lån?

3 innlegg 0 nye
Spinnville priser på MC lån?

Hallåis.

Er det noen kloke hoder på forumet som kan hjelpe meg? Sliter litt med å finne ut hvordan jeg skal betale for ny mc. Er helt tentativt men har snust litt på en BMW F800 GS. Prislappen ligger et sted omkring 100 - 150 000 kroner for modeller som er litt eldre (men fortsatt ikke dinosaurer).

Det jeg lurer på er hvilke lån som er best å ta opp. Etter å lurka litt rundt på nettet virker det som at jeg har tre valg: MC-lån med sikkerhet, kaskofritt lån og et usikra lån. Se for eksempel på siden til Santander Bank. Legg merke til tabellen deres under “MC-lån”:

Santander tilbyr MC-lån med eller uten egenkapital og inntil 7 års nedbetaling.
Etableringsgebyr kr 1 900,-.Termingebyr kr 75,-

35 % EK: 3,90 % nom. / 5,65 % eff.
20 % EK: 4,45 % nom. / 6,22 % eff.
0 % EK : 4,90 % nom. / 6,69 % eff.

Nå er jeg sannelig ingen ekspert på mc-finansiering, men se på forskjellen i effektiv rente hvis jeg velger 35% EK versus 0% EK. Kan det virkelig stemme at jeg bare vil betale magre 1,04% (6,69 - 5,65%) mindre hvis jeg spytter inn 35% egenkapital? Det gir jo absolutt ingen mening.

Og hvorfor skulle folk gidde å velge et kaskofritt lån? Det er ikke bare Santander som tilbyr denne løsningen. Se på rentenivået!

Etableringsgebyr: kr 2 520,-. Termingebyr: kr 85,-.
12,90 % nom./16,59 % eff.

Eff. rente er beregnet utifra MC-pris kr 100 000,- og 5 års nedbetaling. (Etableringsgebyret er inkludert i beregningen.)

Det er jo langt dyrere enn et vanlig forbrukslån! Se for eksempel på renteforskjellen hos Lånius.No: https://www.xn--lnius-mra.no/

Nå skjønner jeg at kaskoforsikring er en faktor som driver opp prisen. Men det her virker jo helt vanvittig.

Noen som vet hvorfor markedet er så snudd på hodet, eller om det er jeg som bare roter?

Virker mest som reklame, med såpass lav effektiv rente.

Man kjøper ny sykkel, som man kjøper ny bil....har penger, vinner i Lotto, arver, stjeler, får bedre betalt jobb, bruker sparepenger, eller.....kjøper brukt.

Kredittkort har ofte 30-35% rente....

Forstår ikke hvor du finner de lave rentesatsene, uten sikkerhet i fast eiendom.

Sorry....fant det. Virker som veldig lave renter

Fordelen av å lete etter lån online på nettsider som https://www.coolfinans.com/lan-online er at det er raskt og enkelt å sammenligne lån slik at du unngår høye renter.

Skriv ny kommentar

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.