Ny kjøredress + hjelm

4 innlegg 0 nye
Ny kjøredress + hjelm

Hei, jeg kjører S1000XR, og skal investere i nytt kjøreutstyr og hjelm.
Til vanlig sommerstid kjører jeg skinn, men tidlig vår og høst er det greit med tekstil har jeg funnet ut.
Jeg har sett på Rukka Armaxis(svindyr) og BMW Streetguard(litt billigere)
Personlig syntes jeg BMW dressen satt bedre(passform) og jeg likte dressen, men er helt uerfaren med kvaliteten på BMW kjøreutstyr. Noen erfaringer??
Så til hjelm. Jeg har prøvd C4, syntes den var helt ok, så venter jeg litt på nyheten fra Shoei, neotech II. Men når jeg var hos McOslo fikk jeg se den nye til BMW, system 7, helkarbon, den var lett, fin å se på og satt bra.
Noen som har erfaringer fra disse hjelmene??

Kjøredress, utenom skinn. Det er en uendelig rekke med varianter, og det som er fellesnevner er at de IKKE er vanntette over lange strekninger.

Nå er det sikkert noen som opplever at dressen er tett .....en stund. Men membranen er såpass tynn og skjør at den fort slites. En kan være like godt tjent med en dress som er "vannavstøtende", og så spraye på impregnering med jevne mellomrom, for så å ha en lett regndress av helt tett type i tankvesken.

3 sesongers dresser av helt grei kvalitet fås fra Biltema til småpenger eller fra ??? til blodpris.... Felles for alle er at de faktisk må vaskes og holdes rene for å vare og holde kvaliteten. Og det er en heftig jobb å demontere dem.

Mange velger litt mer bruk og kast.... Vaskes kun med børste og varmt vann, og byttes hvert 4-5 år.

Passform er nok det viktigste, og det har ikke noen prislapp.

Hjelm....husk at Biltemas utgave slo de dyreste i test. Igjen, passform og funksjon.

Hei jeg har brukt en Rukka armas i syv sesonger eller 70 000 km og den er jeg meget fornøyd med. Har brukt den til Nordkapp, Skottland og i alpene. Helt vanntett hele tiden har ikke hatt bruk for ekstra regntøy. Kombinert med Rukka og BMW hansker og BMW Santiago støvler har jeg kunne kjøre dagsetapper på 50-60 mil i regn uten å bli våt. Glidelåsene på mansjettene på armene gikk i stykker men de fikk jeg byttet innen garantien som er 5 år. Nå har jeg skaffet meg KLIM Badland jakke og bukse, første test i regnvær ser bra ut helt tørr etter en dag på min GSA i regnvær. Jeg bruker Shoei hjelmer da de passer mitt hode. Lykke til med å finne noe du er fornøyd med.

Kjører med klim og for meg er det supert.

Skriv ny kommentar

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.