Sandblåsing & overflate behandling (stavanger området)

4 innlegg 0 nye
Sandblåsing & overflate behandling (stavanger området)

Hei,

Er det noen som vet om selskap som gjør sandblåsing og overflate behandling av ramme, tank og svingarm?
Noen du kan anbefale som er bra på kvalitet og pris ?

Slik jobb på mc er litt spesialisert. Det skal helst ikke brukes for mye trykk. Blåsemiddel skal være finkornet. Valg av første strøk og påføring har stor betydning for etterarbeid og sluttresultat.

Har du noen i biloppretterkretser som du stoler på, vil nok de kunne peke i riktig retning.

Takk for tilbakemelding, er fornøyd med resultatet så for vi se etter noen år....
Kan du utype litt hvorfor det er spesialisert hva som er særeget med MC?

Hvorfor spesielt for mc....

Selve sandblåsingen utføres ofte med relativt kraftig trykk og grovkornet blåsemiddel. Rammen kan få tilført spenninger, og det grove blåsemiddelet gir en overflate som ikke passer til den lakken en normalt vil benytte på mc. Du kan ikke bare legge på en "primer" som første strøk. Det må sterkere saker til. Sandblåsingen i seg selv gir en overflate som lett kan ruste.

Hvis delene bare er "slitne", ville jeg valgt en kjemisk behandling, altså rustløserbad. Det er en del varianter og de har god effekt som fellesnevner. Det viktigste elementet her er tid og tålmodighet. Rust og gørr blir liggende i bunnen av behandlingskaret. Det skal skylles godt, så rett på en primer. Evt. sprøytesparkel etter for å gi fin overflate og vedheft for fargelakken.

Denne kjemiske behandlingen kan brukes på alle ståldeler, men ikke plast eller lettmetal, dersom den ikke spesifikt er beregnet til det.

Skal det først sandblåses, må rette middel velges. Knust glass, kalkgranulat, m.fl. Da får du en grei overflate til lakkingen.

Skriv ny kommentar

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.